Další ročník Čištění řeky Ohře je tu

Další ročník Čištění řeky Ohře je tu
V tomto roce proběhne Čištění řeky Ohře již po 7., hlavním úklidovým dnem je sobota 2. 4. 2022. Akci organizují místní akční skupiny Karlovarského kraje. Naším cílem je vyčistit koryto i břehy Ohře a jejích přítoků. Dobrovolníci se mohou připojit a pomoci tak s úklidem od Chebu až po Klášterec nad Ohří a dále na řece Teplá a dalších přítocích Ohře.

V loňském roce se nám podařilo zapojit přes tisícovku dobrovolníků, kteří nasbírali odhadem 16 tun odpadu a přes 60 pneumatik. Tato čísla ukazují, že zapojení se vyplatí a každý může tak svou účastí pomoci zvelebování našeho regionu. Jako poděkování za účast dostane každý dobrovolník tričko s propagací akce. Tento rok, stejně jako loni, vysoutěžíme nejlepší nalezenou kuriozitu.

Chcete se zapojit také? S rodinou, kamarády, firmou či samostatně? Pojďte do toho s námi a vyberte si úsek, který Vám nejvíce vyhovuje. Nenašli jste přítok, který byste chtěli čistit? Koukněte se na mapu a podle toho, v jakém úseku Ohře či jejích přítoků se Vámi zvolený úsek nachází, si vyberte konkrétní kontaktní osobu – s tou už dořešíte vše potřebné. 

Úsek: Cheb – Kynšperk nad Ohří: 

Ing. Lucie Dudová, dudova@mas21.cz, 703 472 060

Úsek: Kynšperk nad Ohří – Karlovy Vary (Chebský most): 

Veronika Wojnarová, wojnarova@mas-sokolovsko.eu, 734 279 134, pro přihlášení využijte registrační formulář, dostupný zde: https://1url.cz/PKPQs 

POZOR: Na úseku od Kynšperku nad Ohří po Karlovy Vary se můžete individuálně zapojit dle Vašich možností od pátku 1.4. do neděle 3.4. (balíčky se svačinou, tričkem a hygienickými pomůckami dostane v předstihu dle domluvy).  

Úsek: Karlovy Vary – Klášterec nad Ohří: 

Daniel Benda, benda@mas-krusnehory.cz, 608 734 854

POZOR: Den čištění lze změnit po domluvě s organizátorem.

Teplá:  

Mgr. Martina Turková, soslpov@seznam.cz, 720 293 803 

Svou účastí na akci potvrzuje každý svou zodpovědnost za dodržení nařízení vlády, která budou platná v daný den ve vazbě na probíhající situaci s Covid-19. Jedná se především o dodržování vzdáleností mezi sebou, nošení roušek apod. Doufejme, že v dubnu již bude těchto nařízení a omezení minimum.

Těšíme se na Vás ??

Za organizátory Veronika Wojnarová 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!