Další část Staré radnice se zpřístupní. Klub zastupitelů se otevře komerčním účelům

Další část Staré radnice se zpřístupní. Klub zastupitelů se otevře komerčním účelům
Coworking, zasedací místnosti, prostory pro pořádání soukromých akcí – takto bude vypadat stávající Klub zastupitelů v areálu Staré radnice na Radniční a Mečové. Než se tak stane, musí projít rekonstrukcí a úpravami. Tyto změny dnes schválili radní na svém zasedání na základě vypracované studie proveditelnosti.

Klub zastupitelů se nachází v objektu Staré radnice při vstupu z Mečové. Nyní slouží členům Zastupitelstva města Brna, komisím Rady města Brna a jiným orgánům zřízeným ZMB či RMB, dále členům Klubu zastupitelstva a politickým subjektům zastoupeným v ZMB, a to bezplatně. Prostory jsou vybavené kuchyní a celkem zde najdeme 2 velké a 4 menší zasedací místnosti.

„Nové pojetí Klubu zastupitelů otevře jeho využití pro širokou veřejnost, soukromé společnosti. Tento prostor se nachází v samém srdci města a jsem přesvědčena, že i díky jeho ideální lokaci se stane oblíbeným místem pro schůzky, jednání či sdílené kancelářské prostory,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková a doplnila: „Tomuto ambicióznímu plánu budou předcházet úpravy a rekonstrukce, aby klub odpovídal aktuálním standardům. Otevřením však prostor neztratí svůj stávající účel – i nadále bude sloužit zastupitelům, komisím i politickým subjektům.“

Součástí změn bude zrušení kuchyně, která není dostatečně využívána, a na jejím místě vznikne nová zasedací místnost či coworkingové pracoviště. Obměny čekají i vstupní prostory a předsálí, kde se vybuduje recepce se zázemím. Nyní se začne vypracovávat projektová dokumentace na rekonstrukci.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!