Dál roste počet covidových pacientů i počet testů v krajských nemocnicích

Dál roste počet covidových pacientů i počet testů v krajských nemocnicích
V nemocnicích Plzeňského kraje roste dále počet pacientů, kteří se léčí z onemocnění covid-19.

V pátek dopoledne jich bylo v nemocnicích akutní péče hospitalizováno 163, z nichž 16 bylo na lůžkách intenzivní péče. Čísla už bohužel dosahují úrovně z přelomu října a listopadu, kdy kulminovala podzimní vlna pandemie, i když nyní do nich patří i několik pacientů přivezených z přeplněných nemocnic v jiných regionech. Počet nemocných zdravotníků mírně klesl na 32.  

Nemocnice provedly v uplynulých sedmi dnech 4067 antigenních a PCR testů, což je opět rekordní množství. Mohlo jich být ale i více. Bohužel denně desítky objednaných zájemců k testu nedorazí, aniž by  včas zrušili rezervaci. Jejich termíny pak propadnou. Více v Žádosti zde. 

Krajské nemocnice k pátku naočkovaly 3308 lidí, z nichž 1120 už dostalo zejména v tomto týdnu druhou dávku. Celkem tak nemocnice kraje vyočkovaly 4428 dávek. "Byli bychom rádi, kdyby to bylo více, ale v posledních týdnech jsme neměli dostatek vakcín. Vždy jsme zužitkovali vše, co jsme měli k dispozici," říká mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

Na příští týden mají krajské nemocnice k dispozici téměř dva tisíce dávek vakcíny. Ještě tři čtvrtiny z nich budou použity opět na očkování druhou dávkou. Všechny nemocnice už ale zároveň otevírají v rezervačním systému volné termíny pro očkování dalších lidí první dávkou. "V týdnu od 15. února nabídneme zhruba 450 volných míst pro nové zájemce. Rezervační systém je samozřejmě přidělí osobám ve věku nad 80 let," doplňuje mluvčí s tím, že se zároveň otevře nové očkovací místo a to v Nemocnici následné péče Svatá Anna v Plané na Tachovsku. Očkovat se tam začne v úterý 16. února a to přímo v budově nemocnice. Registrovat se lze na toto nové očkovací místo od minulého týdne.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!