Čisté ulice a upravené parky jsou naší prioritou, proto posílíme úklid

Čisté ulice a upravené parky jsou naší prioritou, proto posílíme úklid
Praha 2 zintenzivní úklid ulic a vybraných veřejných prostranství. Kromě Vinohrad se zaměří také na oblast Nového Města, Podskalí a Nuslí.
„Záleží nám na tom, v jakých podmínkách naši občané žijí, proto jsou čisté ulice pro nás jednou hlavních priorit. Občané Podskalí, Nového města a Nuslí se mohou těšit na četnější úklid ulic a veřejného prostranství. Zvýšíme četnost úklidu těch nejexponovanějších oblastí jako je Vyšehrad, Folimanka, Palackého náměstí a okolí náplavky Rašínova nábřeží. Také bych ráda apelovala na občany, aby využívali  bezplatnou infolinku čistoty nebo webovou aplikaci Čistá dvojka. Výhodou této formy komunikace s úřadem je i okamžitá zpětná vazba, jak bylo s oznámením naloženo,“ uvádí starostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Úklidová společnost už nyní posílila personál, v některých úklidových blocích až dvojnásobně. Nově budou pracovníci také každý týden umývat tlakovou vodou s dezinfekcí průchody Sokolská (Lékařský dům), Jugoslávská × Bělehradská, Škrétova a schody ke kostelu sv. Ludmily na náměstí Míru. Pravidelně budou také provádět blokové čištění vybraných chodníků pomocí komunálního vysavače a mycího stroje.

Městská část pravidelně ze svého rozpočtu dotuje jak úklid černých skládek na stanovištích s tříděným odpadem, tak i čištění chodníků a veřejných prostranství. Během pandemie radnice také zajišťovala pravidelnou dezinfekci těch nejfrekventovanějších míst.

„Naši občané si zaslouží čisté a bezpečné životní prostředí. Nemohou doplácet na liknavost hlavního města Prahy, které má ulice ve své správě. Náklady na úklid a čistotu jsou sice rok od roku vyšší, ale z našeho pohledu se jedná o naprostou nezbytnost a účelně vynaložené prostředky,“ říká místostarosta Prahy 2 pro oblast životního prostředí a územního rozvoje Václav Vondrášek a dodává, že radnice má pro úklid ulic a veřejných prostranství vyčleněno ve svém rozpočtu 1,9 milionu korun.

Radnici se také dlouhodobě daří pružně reagovat na podněty veřejnosti. Občané je mohou úředníkům předávat emailem infolinka@praha2.cz, telefonicky na bezplatné infolince čistoty 800 879 222 nebo jednoduše prostřednictvím webové aplikace http://www.cistadvojka.cz/infomapa.

Foto: Ilustrační fotografie zčinnosti úklidové společnosti Komwag, podnik čistoty a údržby města, a.s.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!