Chřipka: Zákaz návštěv je v Plzni, Klatovech, Stodu a Horažďovicích

Chřipka: Zákaz návštěv je v Plzni, Klatovech, Stodu a Horažďovicích
Stejně jako téměř každým rokem touto dobou trápí i letos obyvatele ČR i Plzeňského kraje zvýšený výskyt respiračních onemocnění.

Zákaz návštěv

Klatovská nemocnice - od 4. února do odvolání (primář GPO může na novorozeneckém odd. udělit na základě vlastního rozhodnutí výjimku otci novorozence, pokud otec nemá příznaky chřipky nebo jiného respiračního onemocnění)

Stodská nemocnice - od 7. února do odvolání (výjimku mají otcové novorozenců na novorozeneckém odd., pokud nemají příznaky chřipky nebo jiného respiračního onemocnění)

Nemocnice Horažďovice - od 7. února do odvolání

Zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů na lůžkových odděleních platí do odvolání, o kterém bude každá nemocnice informovat veřejnost zde nebo na vlastním facebooku nebo prostřednictvím klasických médií.  "Omezením návštěv chceme chránit především  pacienty, protože mají zpravidla oslabenou imunitu a jsou náchylnější k možnému onemocnění, které pak může komplikovat jejich léčbu," říká hlavní sestra Klatovské nemocnice Vladislava Veselá.  

Ve všech ostatních nemocnicích Skupiny NPK (Domažlická, Rokycanská, Svatá Anna) jsou návštěvy bez omezení.

Pro návštěvy je uzavřené také hematoonkologické oddělení FN v Plzni a všechny JIP, Mulačova nemocnice a Privamed. Dnes se přidává také Psychiatrická nemocnice Dobřany.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!