Chodov: Město si převzalo penzion Harmonie

Chodov: Město si převzalo penzion Harmonie
Chodovský penzion Harmonie je už zcela pod správou Chodova. Město si jej na počátku září převzalo a zastupitelé už odsouhlasili 115 000 korun na základní potřeby a provoz budovy do konce tohoto roku.

„Peníze budou použity především na zálohy energií, temperování, údržbu objektu a případné nejnutnější opravy,“ upřesnil starosta Chodova Patrik Pizinger.

Známý penzion Harmonie s restaurací a rozlehlou zahradou v centru města odkoupil Chodov za zhruba 21 milionů korun od soukromého majitele v polovině letošního roku. Město se tehdy obávalo, aby v případě prodeje jinému zájemci nevznikla z penzionu problematická ubytovna a ve městě se nerozmáhal obchod s chudobou.

Město má nyní na stole několik variant, jak areál využít. Jako nejpraktičtější se jeví přestavba penzionu na sociální zařízení nebo internát pro studenty chodovské střední školy, o jejímž zřízení město vážně uvažuje.

„Rozhodnutí by mělo padnout během října, kdybychom chtěli prodebatovat jednu z těch dvou možností a začít Harmonii na budoucí využití připravovat,“ poznamenal starosta.

Harmonie před definitivní přestavbou zřejmě poslouží také jako dočasné zázemí pro městský záchranný systém, jehož budovu čeká plánovaná rozsáhlá rekonstrukce.

Zdroj: Město Chodov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!