Chodov: Maxištafeta opět vynesla tisíce korun

Chodov: Maxištafeta opět vynesla tisíce korun
Celkem 879 kol, 293 uběhnutých kilometrů a 7 595 dárcovských korun. To jsou konečná čísla 22. ročníku tradiční Chodovské maxištafety, která se uskutečnila v druhé polovině června.

Letošní štafeta, kdy běžci krouží po atletickém oválu bez přerušení rovných čtyřiadvacet hodin, se tentokrát běžela za extrémního vedra, a tak pořadatelé uvítali každou běžeckou pomoc. „Do letošního ročníku se také zapojily různé místní spolky a sportovní oddíly, za což jsme velmi rádi. Mezi účastníky tak nechyběli například basketbalisté, šachisté a fotbalisté TJ Spartak Chodov, volejbalový klub BVC Chodov, karatisté Samurai fight club či spolek vodáků TVS Kameňák. Celkem se zúčastnilo 147 běžců a všem patří velké díky za podporu,“ uvedl za pořádající klub ŠAK Chodov Martin Horváth.

„Do štafety se aktivně zapojil i nestor chodovské atletiky pan Josef Kopecký. Podporou mu byli vnuk Lukáš Kopecký, organizátor štafety, a pravnoučata Kateřina, Jakub a Lukáš mladší, sami aktivní účastníci s nemalým počtem uběhnutých kol,“ doplnil Martin Horváth.

K nejaktivnějším běžcům patřila Lenka Kůsová s 26 uběhnutými kilometry a Martin Horváth s 25 kilometry. „Velkou měrou do štafety přispěl i starosta města pan Patrik Pizinger, který naběhal 22 kilometrů,“ připomněl Horváth.

Akce i letos měla charitativní účel a na dobrovolných příspěvcích se podařilo 7 595 Kč. „Tento příspěvek se pořadatelé rozhodli věnovat Dennímu centru Mateřídouška, o.p.s. Pořadatelé děkují všem aktivním účastníkům, sponzorům a městu Chodov za podporu při pořádání akce,“ uzavřel Martin Horváth.

Zdroj: Město Chodov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!