Cheb: Všechno je jednou poprvé – Marek Lučin, nadšený amatérský fotograf, představí svou tvorbu

Cheb: Všechno je jednou poprvé – Marek Lučin, nadšený amatérský fotograf, představí svou tvorbu
Všechno je jednou poprvé, a to se týká i výstavy autorských fotografií Marka Lučina, která proběhne v Kostele sv. Mikuláše a sv. Alžběty v Chebu již tuto sobotu od 15 hodin společně s koncertem Stanislavy Tothové.

„Pokud budete mít cestu kolem chrámu v období 7.10. – 31.10., zajděte se podívat. Ne kvůli mně, ale kvůli Hospici Sv. Jiří, kterému je výstava části fotografií věnována. Na některých z nich totiž uvidíte lidi, kteří jsou s chodem hospice neodmyslitelně spjati a kteří zasvětili svůj profesní život službě bližnímu.

Na jiných uvidíte momenty z některých hospicových akcí, kterých během roku pořádáme nespočet. Zbývající fotografie zachycují obrazy všedních dnů z nevšedních procházek krajinou, které si nekladou za cíl být uměním.

Nikdy neexistoval žádný prvotní záměr fotografie vystavovat. Když ale přišla nabídka a možnost fotografie představit, rozhodl jsem se vystoupit ze své komfortní zóny a společně s chebským hospicem výstavu realizovat.

Hospic Sv. Jiří si totiž vaši pozornost zaslouží. Podá vám pomocnou ruku v těch nejtěžších chvílích, které do našich životů pravidelně vstupují. Ve chvílích, kdy chcete DOMA dochovat někoho blízkého, někoho, koho milujete a na kom vám záleží. Častokrát jsou to lidé, kteří vám darovali ŽIVOT.

Z mého pohledu je to samozřejmost a nezadatelné právo každého člověka, zemřít DOMA, v okruhu svých blízkých“ zve na výstavu autor.

Hospicová zařízení ale potřebují pozornost a podporu každého z nás, protože není samozřejmostí, že by byl provoz hospiců pokryt z veřejných zdrojů. Je třeba vícezdrojového financování, které zahrnuje oslovování drobných dárců, sponzorské příspěvky firem, nadační granty a pořádání benefičních akcí.

Pokud budete chtít Hospic Sv. Jiří v Chebu podpořit, stačí si vybrat některou z vystavených fotografií, které budou k zakoupení za libovolnou částku.

Poté stačí napsat na email fundraising@hospiccheb.cz, my Vám poskytneme údaje k provedení platby a domluvíme se na předání nebo zaslání fotografie, které proběhne hned po skončení výstavy.

Ti z Vás, kteří chcete provoz hospice podpořit i bez zakoupení fotografie, můžete využít naší trvalou sbírku na platformě Donio: https://www.donio.cz/ZijemeUmiranim

Děkujeme Vám.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!