Cheb: Silvestrovský běh slaví deset let od založení

Cheb: Silvestrovský běh slaví deset let od založení
Těžko tomu uvěřit, ale za pár týdnů tu máme závěr dalšího kalendářního roku a ten se v Chebu již od roku 2012 slaví pohybem. Letos tomu bude tedy 10 let od konání prvního ročníku. Silvestrovský běh s Rozběhnito.cz je otevřená akce pro všechny běžce, cyklisty, koloběžkaře i chodce.

Účastníci se vydají z vyhřátého zázemí se sprchou ve sportovní hale na 8kilometrovou trať k poutnímu místu Maria Loreto. Kdo si netroufá na cestu zpět, tak bude moct využít služeb silvestrovského taxíku, který zájemce doveze zpět do zázemí. Na posledních kilometrech roku 2022 na běžce čeká bohaté občerstvení i živá muzika. Tradicí posledních let je i unikátní možnost prohlédnout si vnitřek poutního areálu, který bývá jinak v zimním období uzavřen.

Z běhu pěti přátel se stala největší silvestrovská sportovní akce v České republice

Historie akce „Silvestrovský běh“ se začala psát v roce 2012, kdy na internetovou výzvu zakladatele Michala Ouřady zareagovala čtveřice jeho přátel a všichni se společně vydali 31. prosince vstříc trase prvního silvestrovského běhu. V roce 2013 organizaci celé akce převzala tehdy nová iniciativa Rozběhnito.cz. Díky propracované propagaci mezi komunitou běžců se akce zúčastnilo přes 70 běžců, cyklistů a chodců. Další roky počet narůstal po stovkách a za pár ročníků se z akce stala největší silvestrovská sportovní akce v České republice. Dnes se do akce zapojují kromě běžců i cyklisté, chodci nebo koloběžkaři.

Běžci akci podpořili i při pandemii COVID

Velkým okamžikem pro celou akci byl i „covidový“ ročník 2020. Pořadatelé byli nuceni z důvodu přísných opatření a špatné situaci na Chebsku v roce 2020 organizaci akce zrušit. Přesto na trasu samostatně neorganizovaně vyběhlo více jak 100 běžců, kteří tímto gestem doslova dojali celý organizační tým a nejspíš i zachránili existenci této akce.

Letošní ročník bude ve znamení oslav deseti let od vzniku

Je rok 2022 a akce Silvestrovský běh s Rozběhnito.cz bude slavit přesně 10 let od svého vzniku. Letošní ročník vychází na sobotu a organizátoři chystají hned několik novinek. Pro první 500 registrovaných bude připravena nádherná pamětní medaile. Pořadatelé díky podpoře města Chebu mírně zlevnili i startovné, aby akce byla dostupná pro co nejvíce zájemců. Jak už jsme psali na začátku, tak na trase nebude chybět bohaté občerstvení, živá muzika a otevřený areál poutního místa Maria Loreto. Všichni běžci, cyklisté i koloběžkaři se mohou výhodně registrovat pomocí jednoduchého online formuláře na stránce www.silvestrovskybehcheb.cz.


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!