Cheb: Poškodil osm zaparkovaných vozidel

Cheb: Poškodil osm zaparkovaných vozidel
Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmačtyřicetiletého muže z Kynšperku nad Ohří, kterého obvinili ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Na začátku ledna letošního roku měl obviněný řídit v dopoledních hodinách v Chebu osobní automobil značky Mercedes-Benz. Při projetí pravotočivé zatáčky měl na zasněžené vozovce dostat smyk a narazit do zaparkovaného vozidla značky Škoda.

Od něj se měl odrazit a smykem pokračovat po silnici. Po několika metrech měl narazit do zaparkovaného automobilu značky Hyundai. Také od něj se měl odrazit a narazit do dalších dvou zaparkovaných vozidel. Tím ovšem jeho jízda neskončila. Následně měl při vyjíždění kopce směrem k ulici Přátelství narazit do dalších dvou zaparkovaných vozidel. Poté se měl snažit vycouvat, ovšem při tomto manévru měl nacouvat do dalšího zaparkovaného automobilu. Poté se snažil z místa dopravní nehody ujet a přitom měl poškodit bok zaparkovaného vozidla značky Volkswagen. Osmačtyřicetiletému muži se z místa nehody nakonec podařilo ujet a tím nesplnit povinnosti dané zákonem.

Obviněný měl během několika málo minut poškodit celkem osm zaparkovaných vozidel a tím způsobit celkovou škodu předběžně odhadnutou na částku kolem 125 tisíc korun.

Osmačtyřicetiletý muž navíc řídil osobní automobil i přesto, že mu byl rozsudkem Okresního soudu v Sokolově uložen trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!