2001 – Cheb: Extraligové házenkářky nestačily na favorizovaný Zlín (TV Západ)

2001 – Cheb: Extraligové házenkářky nestačily na favorizovaný Zlín (TV Západ)
V desátém extraligovém kole hostily chebské házenkářky dosavadního lídra tabulky, Novestu Zlín. Přestože Moravanky ztratily jediný bod v letošním ročníku soutěže, právě v domácím utkání s chebským Casinem, byly v tomto duelu jasnými favoritkami.

Roli favoritek potvrzoval reprezentantkami nabitý a navíc reprezentačním trenérem Jiřím Zerzáněm koučovaný Zlín od první minuty. Moravanky si poměrně rychle vybudovaly tříbrankové vedení, které vneslo do jejich hry potřebný klid. 

Domácím hráčkám se podařilo poprvé skórovat zásluhou Bartuskové teprve v šesté minutě, ale na tento gól okamžitě odpovědělo reprezentační křídlo v dresu Zlína Arnošová. Řada dalších střel hráček Casina končila v náruči hostující brankářky Záhorové, případně na tyčích brány a Novesta tak začala vedení postupně zvyšovat. 

Za stavu 4:9 si vzal domácí trenér Moulis time-out, ale ani tak nezabránil tomu, že minutu před koncem první půle Zlín zvýšil už na hrozivých 13:5. Tento gól ale padl po přísně nařízeném sedmimetrovém hodu, který nebyl zdaleka prvním sporným verdiktem rozhodcovské dvojice. V poslední minutě prvního poločasu se ještě trefila domácí Wünschová, takže do kabin se odcházelo za stavu 6:13.

Na začátku druhé půle se hra vyrovnala. V domácím dresu se rozstřílely Kovačíková s Nožičkovou a Casinu se dlouhou dobu dařilo držet šesti až sedmibrankový odstup. V závěrečné čtvrtině zápasu ale začal Zlín opět potvrzovat, že je jednoznačně nejlepším extraligovým družstvem, a přestože Balážová dělala v domácí brance co mohla, vedly pět minut před koncem hostující hráčky rozdílem deseti branek. 

Po závěrečném klaksonu nakonec na tabuli svítil výsledek 17:26, ale domácí hráčky si za solidní výkon vysloužily potlesk slušně zaplněné haly. 

"S prohrou se počítalo, protože v podstatě Zlín ztratil jediný bod hned v prvním kole s námi, jinak neztratil s nikým a každému dává o deset, ale myslím si, že ten rozdíl tomu neodpovídal, protože to bylo daleko vyrovnanější utkání a samozřejmě Zlín byl lepší, ale ani náhodou o devět. Náš herní projev se skutečně výrazně zlepšil a děvčata hrála s nasazením a myslím si, že to bylo poměrně dobré utkání," zhodnotil výkon svěřenek trenér Casina Estor Miloslav Moulis.

Domácímu publiku se házenkářky Casina opět představí ve středu 5. prosince, kdy od 18 hodin hostí nováčka extraligy družstvo Tatranu Bohunice. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!