Cheb: COVID19 - Město zřídilo info web, stan i rozvoz potravin (TV Západ)

Cheb: COVID19 - Město zřídilo info web, stan i rozvoz potravin (TV Západ)
Město Cheb zavádí v době nouze způsobené nákazou COVID19 řadu opatření. Jejich společným jmenovatelem je pomoc ohroženým a ochrana veřejnosti. Kromě potravinových balíčků zdarma pro seniory nad 75 let nebo nákupů s dovozem pro seniory od 65 let, je to například ve spolupráci s Diecézní charitou a dobrovolnými hasiči vybudování provizorního zázemí pro občany bez domova.

„Mezi bezdomovci, kterých je v Chebu zhruba kolem 120, tak ten problém může narůstat, protože mezi nimi je spousta lidí závislých na drogách. Těmto lidé budou samozřejmě postupně ubývat možnosti, jak se dostat jednoduše k finančním prostředkům, k jídlu, k základním životním potřebám. Rozhodli jsme se, že tuto situaci budeme monitorovat. Nechali jsme ve spolupráci s Diecézní charitou a s jednotkou dobrovolných hasičů vybudovat tento stan. Předpokládáme, že tímto stanem by měly právě projít osoby bez domova. Budeme se jich ptát, budeme s nimi v kontaktu a monitorovat situaci, která je mezi nimi. Postupně pak budeme na situaci, která bude vznikat, reagovat. Proč jsme to udělali? Hlavním důvodem je to, že se mohou tito lidé v ulicích dopouštět různých krádeží, přepadávání lidí, což se dá předpokládat, že nastane v nejbližší době, pokud se opatření nějakým způsobem nezlepší a nezmírní. Je dobré, že nám vyšla Diecézní charita vstříc, protože oni mají noční služby v sousedním objektu. Takže kamerou je toto místo monitorované a v průběhu jak celého dne, tak i v noci, sem budou jezdit v nějakém režimu strážníci městské policie a mám přislíbeno i od Policie ČR, že budou toto místo také monitorovat,“ vysvětlil místostarosta Chebu Jiří Černý. 

Město zároveň zřídilo speciální webové stránky určené občanům s řadou užitečných informací na adrese www.koronaviruscheb.cz.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!