Centrum duševního zdraví Klatovy vítá své klienty v nových prostorách

Centrum duševního zdraví Klatovy vítá své klienty v nových prostorách
Centrum duševního zdraví Klatovy (CDZ) se přestěhovalo na novou adresu Maxima Gorkého 800. Prostory, které zrekonstruovalo a pronajalo město Klatovy, nabízí větší a praktičtější zázemí.

A to jak pro stále se rozrůstající tým pracovníků, tak pro přibývající počet zájemců o službu. Den otevřených dveří se bude konat 15. května 2024 od 14 do 17 hodin. 

Služby klatovského CDZ jsou určeny lidem s vážným duševním onemocněním (zejména s psychotickým či afektivním), které má vliv na jejich běžný život a jsou starší 16 let. Na službu se mohou obrátit také rodinní příslušníci a lidé blízcí. 

CDZ pomáhá zorientovat se v životě s psychickými potížemi, rozpoznat krizi a předcházet jí. Provází během hospitalizace a při přechodu z ní. Podporuje v hledání zaměstnání, v řešení bydlení, v úředních záležitostech, při hledání vztahů, aktivit a dalších zdrojů podpory. Nabízí podporu multidisciplinárního týmu, ve kterém pracuje psychiatr, psycholog, psychiatrické či všeobecné sestry, sociální pracovníci, peer konzultant (člověk s vlastní zkušeností s duševním onemocněním) a specialista na podporu v zaměstnávání. CDZ Klatovy je provozováno dvěma spolupracujícími organizacemi – Ledovec, z.s. a Psychiatrie-ambulance, s.r.o.

Sociální službu v rámci CDZ Klatovy v roce 2023 využilo 302 lidí. Bylo poskytnuto 4296 sociálních výkonů s klienty. Službu zajišťovalo 8 pracovníků (na 5,85 úvazku) v přímé práci. Zdravotní část CDZ Klatovy zajišťovala Psychiatrie-ambulance s.r.o. prostřednictvím 1 psychiatra; 3 psychologů (na 1 úvazek); 5 psychiatrických sester (na 3,8 úvazků) a 1 všeobecná sestra (na 0,5 úvazku).

Více o Centru duševního zdraví a Ledovci najdete na webových stránkách www.ledovec.cz, případně také v nejnovějším čísle ledoveckých novin: https://www.ledovec.cz/co-je-ledovec/ledovky/46-ledovky-2024-1/file.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!