Centrum Bavaria Bohemia vystaví nejen historické hřbitovy Tachovska

Centrum Bavaria Bohemia vystaví nejen historické hřbitovy Tachovska
Tři výstavy fotografií, které jsou protikladné jen na první pohled: Rušný život měst a ticho hřbitovů, z nichž se opět zrodí nový, rostlinný život. Při bližším pohledu však vyjdou najevo četné paralely.

Vernisáž se bude konat v úterý, 18. 4. 2023 v 18 hodin v Centru Bavaria Bohemia v Schönsee

Spolek spisovatelů východního Bavorska a Středisko západočeských spisovatelů představují u příležitosti 30. výročí spolupráce výstavu “Pohled zblízka - lidé ve městě“. Pomocí textů a mnohotvárných snímků zachycují život v Plzni a Řezně. Výstavu uvede předsedkyně Střediska západočeských spisovatelů Milena Hasalová a čestná předsedkyně východobavorské regionální skupiny Svazu německých spisovatelů Narita Panzer. Poté budou čteny vybrané texty z výstavy.

Výstava “Historické hřbitovy v Bezdružicích, Plané a okolí“, prezentovaná poprvé veřejnosti, představuje na 13 panelech některé náhrobky a hřbitovy, které Sven Müller zdokumentoval během několikaleté práce. Dvojjazyčná publikace představuje náhrobky na 43 historických hřbitovech v bývalém okrese Planá-Bezdružice. Výstavu uvede autor výstavy Sven Müller.

“Staré stromy na židovských hřbitovech“ zachytil na svých fotografiích vystavených na schodišti Dr. Fred Chvátal, lesník, archivář a badatel z okresu Tachov. Výstavu uvede kurátor výstavy Dr. Fred Chvátal.

Všechny tři výstavy budou k vidění do neděle 11. června 2023 v běžné otevírací době Centra Bavaria Bohemia. Hudebně akci doprovodí Benedikt Dreher na fagotu. Akce bude simultánně tlumočena. Registrace není nutná.

Štítky: bavaria bohemia

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!