Aš: Stavba nového nádraží zahájena

Aš: Stavba nového nádraží zahájena
Poklepáním na základní kámen byla včera, tj. 3. 11. 2022, zahájena stavba nové nádražní budovy v Aši. Slavnostního aktu se zúčastnili zástupci investorů, tedy státní organizace Správa železnic (generální ředitel Jiří Svoboda) a města Aše (starosta města Vítězslav Kokoř a místostarosta města Pavel Matala), a zástupce zhotovitele, kterým je společnost BERGER BOHEMIA Plzeň (předseda představenstva společnosti Zdeněk Pilík).

Stavbě nové výpravní budovy bude předcházet odstranění budovy současné. Demolice má být hotova do února příštího roku a stavba nového nádraží pak do konce roku 2023.

Součástí této investice je také parkoviště s 22 místy, které zainvestuje, stejně jako vybudování nové nádražní budovy, Správa železnic. V prostoru před nádražím se počítá s autobusovou točnou, jejímž investorem je město Aš.

Z nádraží se zachová pouze zastřešení nástupiště do vlaků směřujících do německého Hofu, které projde celkovou renovací.

Stavební práce vyjdou na 68,8 miliónu korun, z toho město Aš se podílí na stavbě autobusového terminálu částkou 7,5 miliónu korun.

Zdroj: Město Aš


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!