Aš: O první Starostovské odpoledne byl mezi občany zájem

Aš: O první Starostovské odpoledne byl mezi občany zájem
Jaká témata řešili starosta Aše Vítězslav Kokoř a místostarosta Pavel Matala v rámci prvního Starostovského odpoledne?

Problém se zastíněním fotovoltaiky na domě stromy, nesrovnalosti v nájemní smlouvě k bytu či nová zástavba v ulici V Zahradách bez veřejného osvětlení. To bylo několik témat, které řešili starosta Aše Vítězslav Kokoř a místostarosta Pavel Matala v rámci prvního Starostovského odpoledne, které se konalo na radnici ve čtvrtek 26. ledna od 16 hodin.

Se svými náměty a problémy přišlo ve čtvrtek na radnici kolem deseti občanů. Kromě uvedených témat přišli lidé také s nápadem, jak v Aši oživit turistický ruch nebo s návrhem na úpravy dopravy uvnitř sídliště Mikulášská, další občan chce řešit pozemek u svého domu.

Co se týče podnětu, kterým chtěly dvě seniorky změnu v dopravním uspořádání v sídlišti Mikulášská, kde není v úseku mezi vjezdem do sídliště a kostelem chodník, zde bylo vysvětleno, že se jedná o obytnou zónu, tedy komunikaci se smíšeným provozem, kterou smějí chodci užívat v celé její šíři a mohou si zde dokonce hrát děti. Maximální rychlost je tu 20 km v hodině. Měnit dopravní režim či dokonce zde budovat chodník tudíž není potřeba, nutné je respektovat dopravní předpisy, které předpokládají mj. ohleduplnost všech účastníků silničního provozu.

Zdroj: Město Aš

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!