Aš: Dokončuje se parkoviště v Příbramské ulici

Aš: Dokončuje se parkoviště v Příbramské ulici
Stavba malého parkoviště s osmi stáními, nový chodník, veřejné osvětlení, část opěrné zdi a na dvou místech nová zábradlí. To je ve zkratce výčet aktivit, které se nyní dějí v Příbramské ulici.

Stavební práce jsou součástí revitalizace sídliště Příbramská, Mikulášská, která z většiny proběhla v roce 2018. Dva malé úseky se tehdy z administrativních důvodů nedokončily – jednalo se o zmíněné parkoviště v Příbramské a také část opěrné zdi v uvedené ulici. Tyto práce probíhají nyní.

V sídlišti Příbramská, Mikulášská vznikla obytná zóna, nová parkovací stání, parkourové hřiště a nové komunikace pro pěší. Dále proběhla montáž nového veřejné osvětlení a položena byla nová dešťové kanalizace.

Rekonstruovány byly stávající silniční komunikace z asfaltu a chodníky, které jsou převážně také asfaltové, v okolí kostela sv. Mikuláše pak ze žulových kostek. Povrch parkovišť je z vegetačních tvárnic a zámkové dlažby. V sídlišti bylo vybudováno cca 140 parkovacích stání včetně 11 parkovacích míst vyhrazených pro osoby tělesně postižené.

Parkourové hřiště s povrchem z pryžového granulátu se vybudovalo místo stávajícího hřiště na míčové sporty.

V rámci revitalizace přibylo nové vybavení mobiliáře, jehož součástí jsou ocelo-dřevěné lavičky, odpadkové koše, hrací prvky na parkourové hřiště, ocelové sušáky na prádlo, venkovní gril, posezení, stojany na kola a stůl na stolní tenis. Na závěr revitalizace byla vysazena nová zeleň.

Podoba sídliště vznikala za spolupráce s občany města. V roce 2014 proběhlo několik veřejných prezentací, při kterých měli obyvatelé sídliště možnost přinášet své podněty či připomínky. Díky tomu byla například zachována vnitřní plocha sídliště jako zelená na úkor většího počtu parkovacích míst, lidé si rovněž přáli zachovat zde sušáky na prádlo.

Stavbu provádí společnost Vodohospodářské stavby Teplice. Zahájena byla 1. března 2018. Cena za dílo je 38,34 miliónu korun (cena je bez DPH).

Nyní probíhající práce budou dohotoveny do konce listopadu.

Na přiložených snímcích je parkoviště a jeho okolí před dokončením a již hotová část opěrné zdi v Příbramské ulici.


Zdroj: město Aš

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!