Andělské obrazy uvidíte v Plzni už jen do 30. ledna

Andělské obrazy uvidíte v Plzni už jen do 30. ledna
Budova Českého rozhlasu v Plzni hostí výstavu andělských obrazů, které maluje šestatřicetiletá Marie Neumannová, kterou můžete znát pod pseudonymem Maya N.

Vystudovaná farmaceutka, dnes i masérka, terapeutka a malířka, se začala věnovat naplno malování, když byla vážně nemocná. "Cesta k tomu, čemu se již tolik let naplno věnuji nebyla úplně snadná, prožila jsem velké zdravotní problémy, kvůli kterým jsem vděčná za každý nový den a dnes i kvůli těmto zkušenostem, které jsem prožila na cestě k uzdravení, mohu pomáhat druhým, kteří za mnou přijdou pro radu či pomoc. Ačkoliv bylo malování odmala mým největším koníčkem a útěkem z reality ve chvílích, kdy mi bylo nejhůř, nikdy by mě nenapadlo, že se to, co miluji, stane úžasnou každodenní náplní mého života. Téměř 7 let jsem jako dítě navštěvovala ZUŠku, kde jsem se naučila základní umělecké techniky a především, že když se maluje, je důležité promyslet, co to bude," říká Marie Neumannová.

První anděl vznikl náhodou a byl dárkem pro kamarádku. "To vyprávím vždy se smíchem, když odpovídám na dotazy, jak to vlastně začalo. Na Moravě mám kamarádku, kterou jsem k narozeninám chtěla obdarovat obrázkem. Takže jasná představa a jdu na to. Ale ono to nešlo. Úplně poprvé za život se mi stalo, že jsem nemohla udělat ani čárku. Těžko to vysvětlit, sama jsem nechápala, co se děje. Zkoušela jsem to několik dnů a ve chvíli, kdy jsem se opravdu vytočila, odhodila štětec se slovy - A mě už je to fuk, ať se namaluje co chce - a štětec jsem popadla znovu, a tehdy se namaloval úplně první strážný anděl. Kamarádka z něj byla tak nadšená, že si ho pověsila do svého obchůdku, kde ho viděli její zákazníci a začali se ptát, odkud ho má," vypráví mladá malířka.

A tak se začalo, obraz za obrazem, pomaličku rozrůstat andělské tvoření naplno, přišel pseudonym Maya N, FB stránka Maya N-pod křídly andělů, o pár let později webové stránky www.careofangel.cz . Výstavu obrazů si můžete prohlédnout do 30. ledna 2024.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!