Akce k výročí 1100 let pokračují venkovní hrou Putování Prahou 2 za kněžnou Ludmilou

Akce k výročí 1100 let pokračují venkovní hrou Putování Prahou 2 za kněžnou Ludmilou
V rámci Roku svaté Ludmily, kdy si připomínáme výročí 1100 let od mučednické smrti patronky České země, nabízí Praha 2 venkovní tematickou hru.

Při ní účastníci navštěvují zajímavá místa, pomocí chytrých mobilů plní úkoly a osvěžují si tak školní vědomosti. A zahrát si ji zájemci mohou až do 30. září.

Spuštění hry navazuje na řadu akcí a aktivit pořádaných Prahou 2 k letošnímu Roku svaté Ludmily. Ten odstartoval začátkem května symbolicky u největšího kostela sv. Ludmily na světě - na náměstí Míru. V rámci akce byla představena i publikace Svatoludmilská místa v Praze 2, z níž vychází i výběr lokalit pro zmíněnou venkovní hru.

„Po pozitivních zkušenostech s projektem internetové Encyklopedie Prahy 2 jsme přemýšleli, jak rozvinout zájem o krásná místa Prahy 2 plná historie a přiblížit nosné téma letošního roku i lidem, kteří mají rádi pohyb a zábavné hraní spojené se soutěžením. Věřím, že venkovní hra byla správná volba, zejména po době plné omezení. Pokud se tato forma osvědčí, jsme připraveni pokračovat i s dalšími tématy“, uvedl místostarosta Prahy 2 Jaroslav Šolc, iniciátor projektu.

Pro účastníky hry je připravena trasa v délce 10 km s celkem 19 zastávkami na zajímavých místech na Vinohradech, Novém Městě a Vyšehradu. Soutěžící hledají na trase tajenky a kódy, a plní úkoly. S jejich plněním jim může pomoci i aktuálně probíhající výstava na náměstí Míru s názvem Sv. Ludmila – kněžna, matka, babička a Patronka země České nebo návštěva webových stránek Encyklopedie Prahy 2.

Hra byla spuštěna na samostatných webových stránkách https://putovani.praha2.cz/. Účast ve hře je zdarma.

Venkovní hrou však letošní svatoludmilské akce v Praze 2 nekončí. Pro milovníky sportu je připraven orientační běh O pohár sv. Ludmily, který se uskuteční 5. září v Havlíčkových sadech. Následovat bude zářijový koncert na náměstí Míru, Jarmark u Ludmily, videomapping na bazilice sv. Petra a Pavla na Vyšehradě nebo slavnostní mše. Akce k připomenutí života a odkazu přemyslovské kněžny a světice budou v Praze 2 probíhat až do začátku října.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!