2010 – Sokolov: První placené parkování vznikne u polikliniky (4102) (TV Západ)

2010 – Sokolov: První placené parkování vznikne u polikliniky (4102) (TV Západ)
Plánované parkoviště naproti sokolovské poliklinice bude zřejmě prvním placeným stáním ve městě. Po rekonstrukci parkoviště poblíž krytého bazénu a hygienické stanice je to další projekt financovaný Ředitelstvím silnic a dálnic. V rámci kompenzací průjezdu městem kvůli zavřenému mostu u Transmotelu.

„Parkoviště u polikliniky, kde budeme zařizovat příčné stání po obou stranách komunikace směrem ke klášteru, tím přibudou parkovací místa pro návštěvníky polikliniky asi o třicet až čtyřicet proti stávajícímu stavu, čili dojde určitě ke zvýšení komfortu, na stranu druhou si uvědomujeme, že i toto navýšení do budoucna stačit nebude, proto Rada rozhodla o tom, že zde budou umístěny parkovací automaty,“ shrnul starosta města Karel Jakobec.

Cena parkovného bude uzpůsobena především pro ty, kteří budou potřebovat navštívit lékaře. Lístek na první tři hodiny bude za symbolických 5 korun a každá další hodina za rovnou padesátku. Cílem je zamezit celodennímu odložení vozidel. Město má zpracovaný generel dopravy, ze kterého je patrné, že postupné zavedení placeného parkování se nakonec nevyhne ani centru města.

„V podstatě jsme jedno z posledních takto velkých měst, které ještě nemá střed města zpoplatněn. Samozřejmě není naším zájmem vydělávat co nejvíce peněz, jde pouze o tu regulační funkci, aby ve špičce a v průběhu dne nebylo město zahlceno,“ doplnil Jakobec.

Na nové placené parkování u polikliniky bude muset město přispět zhruba jedním milionem. Za ně se pořídí kanalizace, osvětlení a parkovací automaty. Dalších zhruba 10 milionů zaplatí Ředitelství silnic a dálnic.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!