2004 – Cheb: V bývalém kulturním domě vzniká Klub pro mládež (TV Západ)

2004 – Cheb: V bývalém kulturním domě vzniká Klub pro mládež (TV Západ)
V září, tedy zhruba o půl roku později oproti původním plánům, má začít fungovat Klub pro mládež v objektu bývalého kulturního domu na chebském sídlišti Zlatý vrch. Důvodem několikaměsíčního zdržení jsou opravy, které bylo, v řadu let téměř nevyužívané budově, potřeba provést.

„Na objektu byl zjištěn na konci minulého roku havarijní stav střechy, tudíž město jako vlastník muselo tuto záležitost řešit. Nyní v měsíci dubnu je již tento havarijní stav střechy odstraněn. Další problémy vznikly na topení, ale i potencionální havarijní stav na topení bude nebo by byl brzy odstraněn. To znamená, ty důvody toho zpoždění v současné chvíli již pominuly,“ uvedl vedoucí Odboru školství a kultury chebské radnice Václav Mls. 

Chebská radnice vypsala v loňském roce výběrové řízení na pronájem budovy za účelem pořádání nejrůznějších kulturních akcí. Jeho vítězem se stal jediný zájemce, místní občanské sdružení Divadlo bez hranic. To chce v objektu zřídit klub s možností posezení a upravit dva zdejší sály s potřebným zázemím. Jeden z nich by přitom měl sloužit pro menší hudební i divadelní představení a výstavy, druhý pro větší dovezené akce.

„Pracovně jsme to vždycky nazývali Klub pro mladé. Cílem však je, aby se v tomto objektu odehrávaly širokospektrální kulturní aktivity přes hudební koncerty, divadelní představení, filmová promítání a další a další další, tedy kulturní nabídka,“ vypočítal vedoucí. 

Město pronajalo občanskému sdružení celý objekt za poloviční nájemné a přispívat chce i na samotný provoz klubu.

„My jsme deklarovali vůli podporovat toto zařízení, podporovat subjekt, který si objekt pronajme pro kulturní účely. A toto plníme. My jsme dali Divadlu bez hranic grant, kterým podporujeme činnost tohoto objektu. Divadlo od nás dostalo 47 tisíc korun a má i možnost požádat si ještě do grantového systému města o podporu jednorázových akcí na druhé pololetí,“ dodal Mls. 

Hlavní cílovou skupinou klubu mají být mladí lidé od patnácti do třiceti let, ale v programu nemá být zapomínáno ani na ostatní věkové skupiny.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!