2004 – Cheb: Chystá se třetí kruhová křižovatka (TV Západ)

2004 – Cheb: Chystá se třetí kruhová křižovatka (TV Západ)
Nepřehlednou křižovatku na Hviezdoslavově náměstí v Chebu nahradí možná už tento rok nový kruhový objezd. Okružní křižovatky se ve městě osvědčily už na dvou místech - u americké školy a chebského nádraží.

Výstavba kruhového objezdu je v současné době připravena po technické stránce a nyní se na ní musí sehnat potřebné finance. Rozpočet města na tento rok totiž s financováním této stavby nepočítá, a proto bude muset být Zastupitelstvu předložen návrh na provedení rozpočtové změny. 

„Zase naopak komunikace, která se měla stavět v areálu kasáren Zlatý vrch, nebude po technické stránce připravená, a tak by došlo k přesunu prostředků a v letošním roce by se zrealizoval ten kruhový objezd na Hviezdoslavově náměstí a v příštím roce by se zrealizovala ta průjezdní komunikace v areálu kasáren na Zlatém vrchu,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Předběžný odhad nákladů přitom hovoří o částce kolem patnácti milionů korun. Tyto prostředky mají být použity na výstavbu pětipaprskové okružní křižovatky včetně úprav částí přilehlých komunikací, na úpravu křižovatky ulic Osvobození a Dyleňská, rekonstrukci inženýrských sítí a veřejného osvětlení nebo revitalizaci zdejšího parku. 

„Určitě tam dojde tedy k jistému zásahu do zeleně i do toho parčíku, ale zas na druhou stranu to bude kompenzováno novými výsadbami,“ přiblížil místostarosta. 

Výstavba kruhového objezdu má nejen zlepšit složitou dopravní situaci v této lokalitě, ale v budoucnu umožní také plánované dopravní napojení areálu tržnice Dragoun. 

„Tam by taky mělo vzniknout potom velkokapacitní parkoviště, které by sloužilo jak pro tuto část města, tak by sloužilo tedy i jako zázemí pro zimní stadion v případě, že by tam byly nějaké větší akce,“ dodal Vanoušek. 

Další kruhový objezd má v souvislosti s chystanou výstavbou hypermarketu Tesco vyrůst na místě křižovatky ulic Evropská, Ašská a Pražská. Na této stavbě se ale město pravděpodobně nebude finančně spolupodílet.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!