2003 – Cheb: Sto dvacet studentů zjišťovalo intenzitu dopravy (TV Západ)

2003 – Cheb: Sto dvacet studentů zjišťovalo intenzitu dopravy (TV Západ)
Zhruba 120 studentů chebských středních škol se zapojilo do rozsáhlého statistického průzkumu dopravního zatížení jednotlivých komunikací ve městě a jeho okolí.

Výsledky několikadenního šetření se nyní stanou podkladem pro vypracování komplexní studie dopravy v Chebu.

„Víme, že ta situace v Chebu, zvlášť v některých místech, je velmi složitá a cíl má být některé problémy zmenšit, ne-li odstranit,“ uvedl místostarosta Chebu Václav Jakl. 

Studie by měla odpovědět například na to, jak zlepšit průjezdnost nejproblematičtější historické části města, kudy optimálně vést trasy Městské hromadné dopravy nebo kde vybudovat nová parkovací místa. Nedávná rozsáhlá analýza současného stavu je tedy teprve první etapou zpracování komplexního řešení dopravy v Chebu.

„Pak vznikne model, který nám bude moci simulovat i různé situace, když se nějaká záležitost změní,“ poukázal na další možnosti místostarosta. 

Matematický model dopravy by přitom měl být jedním z podkladů pro chystanou změnu Územního plánu města. V rámci jeho úprav by měly být například vytipovány lokality, kudy v budoucnu povedou nové komunikace.

„Samozřejmě, řeší se různé situace - výstavba nových křižovatek, okružních křižovatek, uvažuje se o některých mostech, přechodech pro chodce. Takže ta studie má řešit dopravu všech těch zainteresovaných, to znamená aut, cyklistů, pěších a to i v pohybu, v klidu. To znamená i parkování jak placené, tak neplacené,“ dodal Jakl. 

Komplexní studie dopravy, za kterou město zaplatí zhruba milion dvěstě tisíc korun, má být hotova na jaře příštího roku.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!