2002 – Sokolovsko: Počet nehod na Šestce prudce narostl (TV Západ)

2002 – Sokolovsko: Počet nehod na Šestce prudce narostl (TV Západ)
Zhruba tři desítky dopravních nehod a jeden vyhaslý lidský život – tak zní tragická bilance silničního provozu na sokolovském úseku mezinárodní komunikace I/6 v prvních dvou měsících letošního roku. Tato silnice, která kvůli špatnému technickému stavu a svým parametrům přestává vyhovovat mimořádně hustému provozu, se tak stává jedním z nejnebezpečnějších míst v celém Karlovarském kraji.

Zvýšenou dávku opatrnosti vyžaduje jízda po I/6 právě v těchto dnech, kdy je povrch silnice po přestálé zimě v katastrofálním stavu. 

"Řidiči by měli v tomto zimním čase jezdit obzvlášť opatrně, protože i stav vozovek často bývá příčinou dopravních nehod," varovala tisková mluvčí sokolovské policie Blažena Kašparová. 

Nejčastější příčiny dopravních nehod ale zůstávají tradiční. Jsou jimi rychlá, bezohledná jízda či riskantní předjíždění. Nepomáhá ani to, že policisté nechali na některých částech nainstalovat dopravní značky omezující nejvyšší povolenou rychlost a varovné tabule upozorňující na úsek častých nehod. 

"Stává se, že viník, který kolizi zaviní, pokračuje ve své bezohledné jízdě dál a následky dopravní nehody odnese nevinný řidič, například škody na zdraví nebo na majetku," popsala Kašparová. 

Přestože na Sokolovsku došlo v loňském roce k poklesu počtu dopravních nehod, jejich následky jsou oproti předchozímu období daleko tragičtější. Pouze na sokolovském úseku mezinárodní silnice I/6 vloni zahynulo 9 osob a dalších 14 bylo těžce a 47 lehce zraněno. Materiální škody způsobené při loňských 169 dopravních nehodách na této komunikaci pak dosáhly výše téměř 30 milionů korun, což je ale v porovnání s předchozími čísly víceméně nepodstatné. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!