2002 – Skalná: Celorepublikové finále školní házené brala Olomouc (TV Západ)

2002 – Skalná: Celorepublikové finále školní házené brala Olomouc (TV Západ)
Sportovní hala ve Skalné u Chebu hostila v polovině prosince nejlepší házenkářská školní družstva z celé České republiky. Již podruhé za sebou se zde uskutečnilo národní finále tradiční soutěže starších žákyň nazvané Novinářský kalamář.

"Systém je takový, že to probíhá od okrskových kol, okresní kola a krajská kola a vítězové krajských kol pak postupují do tohoto republikového finále," popsal systém spolupořadatel turnaje Josef Heřmánek.

V turnaji se střetlo deset nejlepších školních družstev složených ze žákyň osmých a devátých tříd základních škol. Své zastoupení přitom ve Skalné měly téměř všechny kraje z celé republiky. Týmy byly rozděleny do dvou pětičlenných základních skupin, ze kterých dále postoupili tři nejlepší. Finálová šestice se pak o celkové vítězství utkala systémem každý s každým. 

Stejně jako v loňském roce si i letos vavřín vítězství odnesly mladé házenkářky z Moravy. Celek olomoucké základní školy prošel celým turnajem beze ztráty jediného bodu a zaslouženě vybojoval první příčku. Loňské druhé místo obhájily házenkářky ze základní školy Praha – Háje a třetí skončily mladé gymnazistky z Písku. 

Pořádají celek základní školy v Lubech nakonec obsadil solidní šestou příčku, házenkářky Chebu pak skončily hned za ním, na místě sedmém. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!