2001 – Sokolov: Přestavba hotelu Ohře pokročila (TV Západ)

2001 – Sokolov: Přestavba hotelu Ohře pokročila (TV Západ)
Přestavba bývalého sokolovského hotelu Ohře na 48 luxusních bytů o rozloze od 80 do 120 metrů čtverečních právě vstupuje do své závěrečné fáze. Rekonstrukce exteriérů budovy je již téměř dokončena a pracovat se nyní začíná uvnitř objektu. Podle původních plánů chtěla radnice v bývalém hotelu vybudovat malometrážní startovací byty, ale na doporučení architektů svůj záměr přehodnotila. Kromě luxusních bytů tak v budově, konkrétně v jejím přízemí, vznikne ještě několik lékařských ordinací.

"Náklady dohromady budou dělat zhruba 78 milionů, což je 13 milionů pro doktory, a zbytek, což nám dělá těch 65 milionů korun, bude stavba klasická s byty," popsal místostarosta Jaromír Dvořák.  

Dvě třetiny z celkových nákladů pokryje hypotéka, kterou si radnice vzala u jedné z bank. Dotací ve výši téměř 16 milionů korun přispěl stát a zbytek je hrazen z prostředků města. O přesném mechanismu výběru nájemníků nových bytů, které mají být dokončeny v březnu příštího roku ale zatím radnice ještě nerozhodla. 

"Rozhodnuto ale bylo pouze to, že to budou nájemní byty. To znamená, že město v současné době očekává návrh Odboru majetkového a poté v Radě bude diskuse a město rozhodne jakým klíčem se bude rozhodovat," naznačil jednotlivé kroky Dvořák. 

Vedení sokolovské radnice ale předpokládá, že v lednu příštího roku bude vypsáno výběrové řízení, ve kterém budou moci zájemci o bydlení v bývalém hotelu Ohře, s jehož rekonstrukcí se započalo v únoru letošního roku, nabídnout až trojnásobek současného regulovaného nájemného. To by znamenalo, že pouhé čisté nájemné by se u největších bytů mohlo vyšplhat až na šest tisíc korun měsíčně. V přízemí budovy, v němž chce společnost Lékařský dům vedle ordinací provozovat také lékárnu a prodejnu zdravotnických pomůcek, má být pak dokončeno v květnu příštího roku, tedy o dva měsíce později než byty.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!