2000 – Sokolov: Město se snaží rozšířit oddychové zóny (TV Západ)

2000 – Sokolov: Město se snaží rozšířit oddychové zóny (TV Západ)
Vedení sokolovské radnice se chce pokusit získat další pozemky pro výstavbu rekreačních zón. Těch je v současnosti na území katastru města akutní nedostatek. Jedná se v podstatě pouze o několik chatových osad a zahrádkářskou kolonii na Vítkově.

„Každopádně ale s rekultivacemi po vytěžených plochách je možné oddychové zóny rozšiřovat,“ řekl místostarosta Karel Jakobec. 

Město v současnosti jedná o tom, aby právě budovaná vodní nádrž Michal byla po svém dokončení převedena do vlastnictví Sokolova. Její okolí totiž představuje ideální prostor pro výstavbu chatových oblastí. Další vhodné pozemky se nachází v areálu bývalého Jižního lomu. Ten ale patří společnosti Lesy Hradec Králové a městu se ho přes mnohá jednání zatím nepodařilo získat. 

„Tam se jedná o směnu lesních pozemků ve vlastnictví města, které jsou mimo katastr Sokolova za pozemky, které jsou na hranicích katastru a které jsou v majetku Lesů Hradec Králové,“ vysvětlil Jakobec. 

Vedení radnice proto v nejbližší době vypracuje materiál, který má zmapovat možnosti, kde může město získat další vhodné pozemky pro vybudování oddychových zón.  

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!