2000 – Cheb: Domácí obsadili druhé místo v házenkářské extralize (TV Západ)

2000 – Cheb: Domácí obsadili druhé místo v házenkářské extralize (TV Západ)
Minulou sobotu se v chebské sportovní hale uskutečnil třetí zápas finálové série ženské házenkářské extraligy mezi domácím Casinem Estor Cheb a pražskou Slávií. Pražanky si z domácí palubovky přivezly dvě vítězství a po úspěchu ve třetím zápase již mohly slavit extraligový titul.

Pražanky si od začátku zápasu udržovaly vedení a jejich náskok narostl v 25. minutě až na pět branek. Domácím se pak ještě podařilo snížit a do kabin se odcházelo za stavu 10 : 14. Tento výsledek svítil díky nepřesnostem na obou stranách na výsledkové tabuli až do 9. minuty druhé půle, kdy se konečně trefily Slávistky. Ty od té chvíle zpřesnily hru a postupně zvýšily náskok až na hrozivých 10 branek. Domácí ještě v závěru pětibrankovou šňůrou výsledek zkorigovali, ale prohře 19 : 24 již zabránit nedokázali a Slávistky se mohly radovat z titulu. 

„My jsme byli dobře připraveni. Také měli respekt, ale je pravda, že s námi ještě nevyhráli. V závěru jsem přeci jen – to není podceňování soupeře, já jsem prostě nechtěl, aby dopadla situace ve finále o 13 až 14 branek, na což byl Cheb zralý. Jsem rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo. Bylo to důstojné finále,“ sdělil své dojmy ze hry trenér Slávie Jiří Zerzáň.

„Myslím si, že to bylo důstojné finále, hráli jsme dobře. Tento zápas jsme neproměňovali, sedmičky jsme nedali a to byl trest. Slávie je zkušený mančaft. Vyhráli lepší,“ řekl trenér domácích Josef Heřmánek. 

Domácí hráčky se přesto dočkaly zasloužených ovací. Druhé místo je po bojích o záchranu v minulých sezónách historickým úspěchem chebské házené. Navíc se naskýtá šance, že by v příštím roce mohla chebská sportovní hala přivítat přední zahraniční celky v některém z evropských pohárů.  

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!