Restauracím v Plzni chybějí číšníci a kuchaři
Řada z nich během pandemie odešla mimo obor. Provozovatelé podniků mají problémy.
Doporučení redakce: prohlédněte si nabídku kvalitní švýcarské dezinfekce a dezinfekčních prostředků řady ANIOS - STÉRIDINE - GARCIN.
Řada z nich během pandemie odešla mimo obor. Provozovatelé podniků mají problémy.
Tříčlenné týmy studentů středních gastronomických škol z Plzeňského kraje, Viechtachu a rakouského Amstettenu budou 14. září 2019 vařit před zraky přísných porotců i veřejnosti.
Kuchaři a číšníci odcházejí za prací do Německa. Pohostinství ale mění za fabriky.
V předvánočním čase proběhl již 20. ročník renomované gastronomické soutěže žáků středních škol „Lázeňský pohárek.“ Akci uspořádala karlovarská pobočka Asociace kuchařů a cukrářů ČR společně se Střední školou stravování a služeb Karlovy Vary a Střediskem praktického vyučování Grandhotel Pupp.
V pátek 21. září proběhnou u karlovarské Tržnice další farmářské trhy, tentokrát s doprovodnou akcí „Ryba na talíř.“ Ta má za cíl zlepšit povědomí široké veřejnosti o pozitivech konzumace sladkovodních ryb. Jak je připravovat, porcovat, uchovávat a další rady a také recepty získají návštěvníci přímo od kuchařů. Chybět nebude ani ochutnávka zdarma.
Jen minimum absolventů středních škol zaměřených na hotelnictví a cestovní ruch totiž odchází pracovat do oboru.
Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR bude před Světovou kuchařskou olympiádou trénovat v Plzni, přímo v budově Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, kde vznikla i sada servírovacího nádobí pro reprezentaci naší země v Erfurtu.