Srovnání cen v supermarketech: kde se vyplatí nakupovat?

Srovnání cen v supermarketech: kde se vyplatí nakupovat?
Vietnamský supermarket Tamda v Ústí nad Labem přitahuje stále více zákazníků díky nižším cenám a širšímu sortimentu než v tradičních obchodech. Nabízí nejen asijské speciality, ale i běžné potraviny, drogerii a kosmetiku. Ceny některých výrobků se vyrovnají těm v Sasku, což přiláká obyvatele Ústecka ke svým nákupům.

Naše společnost se potýká s neustálým zvyšováním cen v rozmanitých obchodech a supermarketch. Nedávný trend porovnávání cen v českých obchodech s těmi v zahraničí vyvolává pocity frustrace a rozhořčení z vyšších cen zboží každodenní spotřeby u nás. Lidé, kteří bydlí v blízkosti hranic, mají přehled o cenách a dobře vědí, co raději koupit 'za zádama' nebo u nás.

O několik kilometrů dále na sever, od Ústí nad Labem nebo Teplic, je velký vietnamský supermarket Tamda. Stále více obyvatel z tohoto regionu navštěvuje tento obchod, aby využilo nižší cen a akcí. Na Facebookové skupině 'Ústečáci sobě' se nedávno objevilo srovnání cen v hypermarketu se síťovými obchody v Trmicích u Ústí a nedaleké Tamdy, která má v Ústí nad Labem jednu ze svých tří českých poboček. Desítky diskutujících se vyjádřily k cenové hladině.

Návštěvníci Tamdy zjišťují, že ceny některých výrobků jsou zde nižší než v klasických síťových marketech, které nabízejí sice slevy, ale většinou ne tak výrazné jako Tamda. Zákazníci zde mohou najít nejen vietnamské speciality, ale také běžný sortiment jako ovoce, zeleninu, mražené potraviny, nápoje, mléčné výrobky, uzeniny, kosmetiku a drogerii, cukrovinky, balené maso a salámy, či pečivo.

Tamda také nabízí zákaznickou kartu pro živnostníky a firmy, která jim umožňuje nákupy za ještě příznivější ceny. Jak potvrzují někteří zákazníci, ceny některých výrobků se v Tamdě mohou vyrovnat těm v Sasku. To je důvod, proč stále více obyvatel Ústecka volí tento vietnamský obchod pro své nákupy.

Přestože někteří zákazníci argumentují, že i v obchodních řetězcích se dají najít levné výrobky, nabízí Tamda široký sortiment a nejedná se zde pouze o jednotlivé výrobky v akci, ale o globálně nižší cenovou hladinu. Výhodou je i větší výběr značek a druhů zboží, který lidi přiláká k tomu, aby sem jezdili nakupovat místo do tradičních obchodů.

Je důležité zmínit, že pokles DPH na potraviny z 15 na 12 procent od letošního ledna zatím příliš neovlivnil ceny. Podle některých odborníků jsou vyšší ceny v českých obchodech způsobeny nekalými praktikami velkých nadnárodních výrobců potravin, kteří uměle rozdělují evropský trh. Odborníci proto doporučují zaměřit se na podporu konkurence mezi dodavateli a zrušení umělých překážek v dovozu, což by mohlo vést k dalšímu snížení cen potravin u nás.

Pro mnoho zákazníků je návštěva vietnamského supermarketu Tamda příležitostí, jak ušetřit peníze, a zároveň ochutnat exotické příchutě asijské kuchyně. S rostoucím počtem návštěvníků a pozitivními ohlasy lze očekávat, že Tamda bude i v budoucnosti přitahovat stále více zákazníků z Ústecka, kteří chtějí nakupovat za nižší ceny a zároveň získat nové zážitky z exotických potravin.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!