Společnost UVD Robots se stává součástí globální nabídky společnosti Ecolab v oblasti boje proti nemocničním infekcím

Společnost UVD Robots se stává součástí globální nabídky společnosti Ecolab v oblasti boje proti nemocničním infekcím
S šířením nových variant koronaviru se předpokládá, že poptávka po prevenci infekcí pomocí UV-C světla do roku 2030 dosáhne 18,94 miliardy dolarů, což znamená 59,7% růst od roku 2021 do roku 2030.

Poptávku dále podporuje celosvětový nárůst nemocničních infekcí (HAI), které způsobují více úmrtí v důsledku vyšší rezistence vůči antibiotikům, a to i u jednoduchých infekcí.

Autonomní dezinfekční roboty s UV-C zářením se objevily jako řešení doplňující standardní postupy čištění a dezinfekce a řeší problematiku nemocničních infekcí a zvýšené hygienické požadavky v důsledku pandemie covidu-19. UVD Robot je mobilní, plně autonomní robot, který UV-C světlem ničí viry a bakterie, a slouží tak jako doplňkové řešení pro řízení a prevenci infekcí.

Společnost Ecolab, celosvětový lídr v oblasti řešení a služeb prevence infekcí, se snaží přispívat k tomu, aby zdravotnické systémy a nemocnice dosahovaly lepších výsledků léčby pacientů a klinických provozních a finančních výsledků prostřednictvím programového přístupu k hygieně zaměstnanců a zařízení. Společnost Ecolab přidala UVD Robots do své celosvětové nabídky pro zákazníky z oblasti zdravotní péče včetně nemocnic, lůžkových a ambulantních klinik, ambulantních chirurgických zařízení a rehabilitačních klinik a dalších zařízení.

Per Juul Nielsen, generální ředitel společnosti UVD Robots, považuje spolupráci se společností Ecolab za mimořádně důležité potvrzení efektivity tohoto autonomního řešení. „Velice nás těší, že se tato spolupráce nyní rozšiřuje a přináší prospěch zdravotnickým zařízením v celosvětovém měřítku,“ řekl a dodal, že technologie UV-C dezinfekce společnosti UVD Robots vyčistí operační sál přibližně za osm až patnáct minut.

„UVD Robots řeší problémy s přesuny a minimalizuje problémy se zastíněnými zónami, které dříve bránily komplexní aplikaci dezinfekce UV-C, a zároveň v reálném čase poskytuje nepřetržitý přístup ke zprávám o dodržování dezinfekčních postupů a jejich účinnosti,“ říká Claus Risager, předseda představenstva společnosti UVD Robots a generální ředitel společnosti Blue Ocean Robotics.

UVD Robots je dceřinou společností Blue Ocean Robotics, jedné z předních světových skupin v oblasti vývoje servisních robotů pro profesionální účely. Společnost Ecolab je celosvětovým lídrem v poskytování řešení a služeb v oblasti vody, hygieny a prevence infekcí, které chrání lidi a životně důležité zdroje.

TZ PROTEXT ČTK

Štítky: zdravé trendy

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!