Revitalizace parku za KD Radost: Havířov zahájena

Revitalizace parku za KD Radost: Havířov zahájena
V březnu Havířov zahájí kompletní revitalizaci parku za KD Radost. Park projde zlepšením prostředí, získá nové chodníky, osvětlení a hřiště. Projekt by měl být hotov do konce roku, čímž se zvýší atraktivita Havířova a stane se modelem pro další městské projekty v České republice.

V loňském roce na jaře představila havířovská radnice plány na kompletní revitalizaci parku za KD Radost. Projekt, který měl za cíl zlepšit úroveň celkového prostředí parku, zahrnovat nové chodníky, osvětlení a zútulnění prostoru. A nyní má město povolení pro zahájení prací na projektu.

Náměstek primátora Bohuslav Niemiec (KDU-ČSL) prohlásil: „Soutěž probíhala v Praze na ministerstvu financí, protože nám na to poskytuje dotační titul.“ Revitalizace parku je pro veřejnost citlivou záležitostí a přináší i různé názory.

„Je na čase už. Ty chodníky a všechno je zdevastované. Když tady dají zámkovou dlažbu, udělají něco pro děcka, jak plánují hřiště, tak to bude jen lepší,“ říká jeden z obyvatel Havířova. Další se obává o záchranu stromů: „Já to samozřejmě vítám a doufám jen, že všechny stromy nebudou pryč.“

Náměstek primátora Niemiec uklidňuje: „Počátek prací je kácení dřevin, které se v tomto parku nacházejí a z těch 336, které tady jsou, bude vykáceno 76 a dalších 96 bude nasazeno. Opravdu je tady zpracovaný dendrologický posudek, který řeší kácení pouze napadených dřevin. Je to tak, jak jsme to představili a budeme pokračovat podle projektové dokumentace.“

Celý projekt revitalizace parku za KD Radost by měl být podle radnice dokončen v průběhu letošního roku. Obyvatelé Havířova se tak mohou těšit na nově upravený park, který bude příjemným místem pro rekreaci, procházky či hraní pro děti.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!