Město Valašské Klobouky plánuje modernizaci koupaliště. Nové atrakce, bazény a technologie za 40 milionů korun

Město Valašské Klobouky plánuje modernizaci koupaliště. Nové atrakce, bazény a technologie za 40 milionů korun
Město Valašské Klobouky plánuje modernizaci koupaliště, jehož stav je nevyhovující. Roční náklady dosahují až 300 tisíc korun. Stavební práce začnou po prázdninách a přestavba zahrnuje výměnu bazénů, nové brouzdaliště a změny technologií. Cena projektu je 40 milionů korun.

Město Valašské Klobouky čelí výzvě modernizovat své koupaliště, které již několik desetiletí prochází pouze menšími úpravami. Starosta Josef Bělačka uvedl, že stav koupaliště je v současné době nevyhovující. Jeho příprava na každou sezónu stále stojí víc peněz a město do něj muselo v minulých letech investovat až 300 tisíc korun ročně.

Valašské Klobouky čelí problémům, jako jsou degradující beton a objevující se trhliny v bazénech. Na základě takových problémů jsou nuceni čelit malým pokutám od hygieny.

V roce 2021, před novou koupací sezónou, městští zastupitelé zvažovali, zda pokračovat v provozu jen s menšími opravami nebo se rozhodnout pro kompletní rekonstrukci. Nakonec dospěli k závěru, že nejlepší řešení je přestavba areálu podle nejnovějších trendů.

Stavební práce by měly začít ještě letos, ale současný areál zůstane v provozu během stávající sezóny. Stavební firmy by se měly pustit do práce hned po prázdninách, aby bylo koupaliště připraveno pro příští rok.

Mezi plánované úpravy patří výměna bazénů za nerezové vany, nové brouzdaliště se skluzavkou, vodními ježky a dalšími prvky pro děti. V rámci rekonstrukce dojde také ke změně bazénových technologií, úpravě venkovních ploch, přístupových cest, laviček, osvětlení a sociálních zařízení.

Předpokládaná cena rekonstrukce činí kolem 40 milionů korun, které budou hrazeny z rozpočtu města. Starosta Bělačka uvedl, že na takovou investici bohužel nejsou k dispozici dotační tituly. Avšak v poslední době ceny stavebních prací klesají, což by mohlo městu umožnit získat nižší náklady na projekt.

Image by Tatiana S. from Pixabay

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!