Plzeň má osm nových strážníků

Plzeň má osm nových strážníků
Slavnostní chvíle má za sebou osmička „již“ nových strážníků, která takřka před čtyřmi měsíci vstoupila do nástupního kurzu Městské policie Plzeň.

Před pár dny složila úspěšně zkoušku z odborné způsobilosti před komisí MVČR a dnes byla uvedena do řad městské policie. Z rukou člena Rady města Plzně pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiřího Winkelhöfera a velitele městské policie si noví členové policejního sboru převzali osvědčení pro výkon povolání strážníka a služební odznaky. Slavnostnímu okamžiku přihlíželi i další členové vedení městské policie. 

Nedílnou součástí náročného kurzu byla nejen nauka potřebných zákonů a dalších právních norem, ale také střelecká příprava či výcvik sebeobrany, získání dovedností v poskytování první pomoci a základy psychologie. 

„Vybrali jste si zaměstnání, které je náročné, jak po fyzické, tak po psychické stránce, čeká vás spousta zajímavých okamžiků, zažijete napětí, strach. Nejvíc bych si však přál, abyste zažili to, proč do práce chodíte, a to je radost z toho, že jste někomu pomohli. Dovolte mi, abych Vám z tohoto místa popřál, abyste těch veselých situací zažili podstatně víc než těch smutných, vždy jste se ze služby vrátili ve zdraví, v pořádku a vaši blízcí, rodiče, děti, manželé, přátelé byli pyšní na to, co pro město Plzeň a její občany děláte, uvedl ve své úvodní řeči velitel Městské policie Plzeň Petr Nováček.

„Městská policie hraje významnou roli ve fungování města Plzně a práce strážníka obnáší mimořádně náročnou službu veřejnosti. Už nyní jste prošli obtížnou zkouškou, a proto doufám, že vám vysoké nasazení i nadále vydrží a bude se vám během výkonu služby dařit,“ sdělil radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiří Winkelhöfer.

Městská policie se dlouhodobě, stejně jako mnoho jiných organizací, potýká s personálním podstavem. Před několika měsíci městská policie rozjela intenzivní náborovou kampaň, která by měla přispět ke zlepšení současné situace. Vyjma stabilního zaměstnání nabízí městská policie eventuálním uchazečům také celou řadu benefitů. Tím je třeba náborový příspěvek ve výši 100 tisíc korun, možnost získání služebního bytu, dále kromě dovolené také placené volno na regeneraci, příspěvek na dovolenou, na Vánoce a mnoho dalších.

foto: mp plzeň

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!