Oslavte výhru: České hokejistky zdolaly Švédsko na turnaji v Liberci!

Oslavte výhru: České hokejistky zdolaly Švédsko na turnaji v Liberci!
České hokejistky porazily Švédsko 5:2 na turnaji Euro Hockey Tour v Liberci, čímž si zajistily druhé místo na turnaji. Kateřina Mrázová byla jedním z hlavních pilířů týmu se dvěma góly a jednou asistencí. České hráčky čeká mistrovství světa v dubnu.

V neděli večer jsme byli svědky napínavého utkání mezi českými a švédskými hokejistkami v rámci turnaje Euro Hockey Tour probíhajícím v Home Credit Aréně v Liberci. České hokejistky dokázaly porazit švédský tým výsledkem 5:2, čímž si zajistily druhé místo na turnaji.

Utkání začalo velmi aktivně a před 3 155 diváky se Švédky ujaly vedení hned v 7. minutě, avšak české hokejistky dokázaly rychle zareagovat a otočit zápas ve svůj prospěch. Jedním z hlavních pilířů týmu byla Kateřina Mrázová, která se zapsala do statistik dvěma góly a jednou asistencí. Velký aplaus si zaslouží také brankářka Blanka Škodová, která předvedla několik výborných zákroků proti aktivně hrajícím Švédkám.

Reakce kouče: Českou trenérku Carly MacLeodovou utkání velice potěšilo a nemůže si nevšimnout zlepšující se výkonnosti českých hokejistek: 'Musím ocenit hru Švédek, které se neustále snažily a tlačily. Myslím si, že jsme odehrály nejlepší zápas na turnaji. Byl těžký, na konci náročného turnaje, což je ale skvělé. Nejtěžší duely totiž přicházejí vždy na konci.' MacLeodová také poděkovala fanouškům za podporu: 'Máme za sebou neuvěřitelný týden a jsem ráda, jak jsme se zde prezentovaly.'

České hokejistky čeká v dubnu mistrovství světa, kde budou obhajovat bronzové medaile. 'Turnaj nám ukázal, že když hrajeme náš hokej, dominujeme. A v tom chceme pokračovat,' říká útočnice Kateřina Mrázová. Hráčky si velmi váží podpory fanoušků, kteří přišli na zápas: 'Je vidět, že jdeme nahoru a na mistrovství si určitě pojedeme pro medaili. Chceme obhájit bronz, a když by se povedlo něco víc, byly bychom rády,' dodává.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!