Nová lékárna otevírá v Rokytnici: Zlepšení dostupnosti léků pro obyvatele a turisty

Nová lékárna otevírá v Rokytnici: Zlepšení dostupnosti léků pro obyvatele a turisty
Od 1. února 2024 začne Královéhradecká lékárna provozovat novou pobočku v Rokytnici v Orlických horách. Otevření lékárny zlepší dostupnost léků pro místní obyvatele a zvýší komfort turistů i seniorů v domove pro seniory, který zřizuje kraj.

Od prvního února 2024 začne společnost Královéhradecká lékárna provozovat novou pobočku ve městě Rokytnici v Orlických horách. Tato lékárna se otevře v centru města, v prostorách, které byly před rokem uzavřeny. Díky iniciativě Královéhradeckého kraje a podpoře města se zlepší dostupnost léků pro místní obyvatele, neboť do nejbližší lékárny museli cestovat přibližně 20 minut autem.

Královéhradecká lékárna, a.s., provozuje již 13 poboček po celém Královéhradeckém kraji a zároveň je hlavním dodavatelem léků do všech krajských nemocnic. Před otevřením 14. pobočky v Rokytnici byla nutná jednání o ekonomické udržitelnosti provozu.

„Jsem moc rád, že můžeme zajistit tuto službu i v odlehlých regionech našeho kraje, kdy v rámci našeho holdingu máme podobné lékárny v Broumově, Janských Lázních nebo třeba Červeném Kostelci. Rokytnice je vstupní bránou do Orlických hor, kam míří velké množství turistů a kraj zde také zřizuje domov pro seniory,' uvedl hejtman Martin Červíček.

Starosta města Jiří Štěpán přidal: „Jsem velmi rád, že se nám podařilo lékárnu otevřít. Obyvatelé Rokytnice v Orlických horách, ale i občané z okolních obcí, nemusí nyní pro léky cestovat daleko. Nabídli jsme symbolický pronájem za 1 Kč a současně máme v rozpočtu připravenou částku na dotaci provozu lékárny, kterou naši obyvatelé v uplynulém roce citelně postrádali. Otevření lékárny vnímám jako zásadní moment v životě našeho města.“

Lékárna v Rokytnici v Orlických horách bude otevřená v pondělí, v úterý a v pátek od 8:00 do 12:00 hodin a ve čtvrtek od 13:00 do 17:00 hodin na adrese Sídliště 1. máje 53, v budově zdravotního střediska.

Společnost Královéhradecká lékárna a.s. je ze 100 % vlastněna Královéhradeckým krajem prostřednictvím Zdravotnického holdingu KHK. Kromě veřejných lékáren zajišťuje služby ústavní lékárny pro Oblastní nemocnici Náchod, Oblastní nemocnici Trutnov a Městskou nemocnici Dvůr Králové nad Labem, dále zásobuje léky celou řadu dalších obchodních partnerů.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!