Indupark u Hradce Králové: Obyvatelé bojují proti nárůstu dopravy a průmyslu

Indupark u Hradce Králové: Obyvatelé bojují proti nárůstu dopravy a průmyslu
Obyvatelé Hradce Králové vyjadřují obavy z nárůstu dopravy a průmyslu v Pláckách a podepisují petici proti plánovanému Induparku. Místní se obávají zvýšení dopravy a hluku.

Část obyvatel Hradce Králové má obavy z nárůstu dopravy a průmyslu. Někteří obyvatelé v Hradci Králové se bojí takzvaného Induparku. Petici proti němu podepsalo už zhruba devět set místních. Ti se bojí, že kvůli novému skladištnímu areálu přibude doprava a hluk. 

Na místo se nelze dostat žádným jiným způsobem než jednou silnicí z města. A právě jejího přetížení se místní bojí. Rozhodli se proto zorganizovat petici, aby do jejich čtvrti neproniklo více průmyslu a dopravy.

Plán investora se také kříží s chystaným územním plánem města. Železniční trať přinese nárůst vlakových spojů a také delší čekání pro řidiče. Proto chce město na protější straně postavit mimoúrovňový nadjezd – ten ale bude zasahovat do pozemku investora.

Společnost, která chce Indupark stavět, však odmítá námitky obyvatel a stojí si za svým plánem.

Město Hradec Králové doufá, že nový územní plán, který by měl být schválen do konce příštího roku, zohlední obavy obyvatel. Vedení města přitom chce s investorem jednat a v případě úspěchu pozemky v zóně vykoupit. Proti tomu se staví společnost, která pro veřejnost plánuje setkání, na kterém by chtěla obyvatelům důkladně představit svůj projekt a jeho pozitiva.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!